Bucuria reîntâlnirii

Evenimente

Bucuria reîntâlnirii

Miercuri, 22 Aprilie 2015

Prima zi de şcoală de după vacanţa de Paşte a fost plină de fericire pentru elevii Şcolii „Varlaam Mitropolitul”. Sălile de curs s-au umplut de glasurile vesele ale copiilor, care s-au bucurat să-şi revadă colegii şi să povestească tot ce au făcut în răgazul de o săptămână. „Am fost la bunici, la Botoşani”, am aflat de la Georgiana, aceeaşi bucurie fiind împărtăşită şi de Daria. “Ne-am jucat mult”, a strigat Tudor, în acord cu fratele său, Victor. “Am desenat”, a spus Ioana sfioasă, şi am citit”, a completat Bianca. Cu toţii şi-au reamintit cu drag şi de proiectele creative, excursiile interesante şi de momentele petrecute împreună în cadrul Şcolii Altfel, Ei, şi pentru că o zi perfectă este una încheiată cu prietenii, gimnaziştii l-au sărbătorit pe Darius, a cărui zi de naştere a coincis cu prima zi de şcoală. Dar nu doar distracţie a fost, ci şi planuri pentru perioada următoare. Ne pregătim de teza la română”, am aflat de la Sabina şi de la Ana..

La Şcoala “Varlaam Mitropolitul” sunt în pregătire şi trei evenimente importante -- Conferinţa „Ai copil. Învaţă să fii părinte”, care va începe pe 4 mai, la orele 18:00, în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Invitaţii acestei ediţii vor fi bioeticianul Virgiului Gheorghe şi nutriţionistul Alina Stoica, iar tema generală a discuţiilor va fi „Cum stimulăm atenţia copiilor noştri”. Va urma „Cros pentru şcoli” (pe 10 mai), o acţiune iniţiată de Fundaţia Comunitară Iaşi şi foarte bine primită la şcoala din dealul Copoului. Echipele înscrise îşi propun să adune fonduri cu care vor cumpăra materiale educaţionale pentru Şcoala din Stânca-Roznovanu. Pe 16 mai va avea loc cea de-a doua ediţie a Concursului „Varlaam. Bucuria Cunoaşterii”, o competiţie inedită pentru Iaşi. Elevii (inclusiv de la alte şcoli) vor intra în concurs alături de părinţi.

După cum se vede, următoarea perioadă va sta sub semnul bucuriei cunoaşterii şi al prieteniei, aşa cum îşi propune Şcoala “Varlaam Mitropolitul”.    

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro