Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău

Evenimente

Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău

Miercuri, 13 Ianuarie 2016

„Dragă viitor participant,

Să vii la curs, pentru că îți va plăcea. Vei vedea cum îți poți ajuta copilul să crească armonios și să înflorească. Vei învăța cum să-l ajuți să facă lumină în desișul emoțiilor sale și cum, pe măsură ce devine capabil să le numească și să le identifice, copilul tău reușește să devină stăpânul lor.

Îți vei reaminti cât de importantă și vindecătoare este dragostea și cât de roditor este obiceiul de a o reafirma cu fiecare ocazie.

De asemeni, vei învăța lucruri, șiretlicuri, jonglerii și o grămadă de minunății care să te ajute să intri în lumea copilului tău și să comunici cu el într-o manieră creativă și atractivă pentru el. Cu drag, Maria”.

Aşa începe mesajul unui părinte lăsat în urma unui atelier din seria celor care au ca temă „Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău”, susţinut de Maica Sofronia la şcoala noastră. Informaţiile preţioase au fost de mare folos participanţilor la cele patru ediţii anterioare, unde au învăţat metode prin care se pot conecta la copii, pot redirecționa anumite comportamente, transformând o criză într-o oportunitate de creștere, sau cum pot folosi funcţionalitatea creierului în educaţia copilului, cum îi pot transmite un mesaj fără să-l rănească.

Principiile pe care este construit atelierul au fost preluate din metoda propusă de dr Daniel Siegel şi Tina Bryson, care are la bază descoperirile din neuroștiință și pune accent pe inteligenţa emoţională, foarte folosită în procesul de predare la Grădinița „Buna Vestire” și Şcoala “Varlaam Mitropolitul”. Dr Daniel Siegel este profesor de psihiatrie la Şcoala de Medicină a UCLA, unde face parte din conducerea „Centrului pentru cultură, creier şi dezvoltare” şi este co-director fondator al „Centrului pentru cercetarea stării de conştiinţă deplină (mindfulness)”. Profesor premiat, el este membru distins al Asociaţiei de psihiatrie americană şi membru de onoare în mai multe organizaţii.

La ediţiile anterioare ale atelierului participanții nu au venit doar din perspectiva de părinte, în sală întâlnindu-se și cadre didactice, psihologi sau psihoterapeuți interesați să descopere cum pot să-și îmbunătățească relația cu copiii. Dragă prietene,

Cu deosebită plăcere țin să îți împărtășesc o bucurie pe care am trăit-o în ultimele două zile, prin participarea mea la cursul de neuroștiință. Pe lângă faptul că mi-am înțeles rolul de părinte și cum ar trebui să mă comport cu copiii mei, mi-am câștigat încrederea că alături de ei mă pot vindeca și eu. Îți recomand cu încredere o experiență de acest fel!”, a fost mesajul unui părinte pentru care îndrumarea primită la atelier a fost mai mult decât utilă.

Principiile neuroștiinței ne ajută să înțelegem de ce acționăm sau reacționăm, gândim sau simțim, ne ajută să explicăm multe din comportamentele noastre şi să le transformăm în folosul nostru şi al copiilor. Putem învăţa aceste lucruri la următoarea ediţie a atelierului susținut de Maica Sofronia, care va avea loc pe 22 şi 23 ianuarie.

Maica Sofronia Rădulescu este Formator la Centrul de Formare și Consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, profesor de Comunicare și Dezvoltare personală la Școala „Varlaam Mitropolitul”, cu peste 14 ani de activitate sub îndrumarea Maicii Siluana Vlad în care a desfăşurat activităţi cu părinţii, copiii, tinerii şi adolescenţii. A susţinut ateliere cu această tematică nu doar la Iaşi, ci şi la Bucureşti şi Craiova, dar şi peste hotare.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0727.377.334 sau direct la secretariatul școlii până miercuri, 20 ianuarie!

 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro