Şcoala Părinţilor

Şcoala Părinţilor

Este un proiect dedicat celor mari şi constă într-o serie de cursuri desfăşurate periodic în prezenţa specialiştilor invitaţi şi a maicilor de la Centrul de formare şi consiliere "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil".

În cadrul acestor întâlniri adulţii se descoperă pe sine, învaţă să-şi asculte şi să-şi înţeleagă copiii, în vederea dezvoltării sănătoase din punct de vedere fizic şi psihic.

Acest program reprezintă o componentă esenţială a Şcolii Varlaam care doreşte să oferă o educaţie completă şi sănătoasă dezvoltând şi creând o relaţie reală între şcoală şi familie; deopotrivă părinţii şi dascălii au sarcina de a-i asculta pe copii, de a le descoperi nevoile şi dorinţele.

Bibliografie

Vă recomandăm:

  • Filocalii utile
    • Filocalia volumul 7 (Teolipt al Filadelfiei, Nichifor din Singurătate şi Grigorie Sinaitul)
    • Filocalia volumul 8

Link-uri utile

Cursuri Recomandate

  • Comunicare şi Relaţionare Personală - Metoda ESPERE
  • Seminarul Iertării - Centrul de Consiliere şi Formare “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Iaşi
  • Periodic vom invita specialişti în domeniile psihologie, pedagogie, comunicare, care vor susţine seminarii şi conferinţe pe diferite teme de interes educaţional.

Multimedia - conferinţe audio şi video

Jurnalul Cursurilor

19 Ianuarie 2015
A doua ediție a Atelierului „Neuroștința în slujba educației copilului tău” a avut loc pe 16 și 17 ianuarie. Seminarul face parte din seria de ateliere „Ai copil. Învață să fii părinte!” organizate de către Centrul de Formare și Inovare al Fundației “Varlaam Mitropolitul” pentru părinții dornici să afle mai multe despre această “meserie”.
9 Aprilie 2014
În perioada 24 martie – 9 aprilie 2014 se desfășoară o nouă ediție a întâlnirilor părinților Varlaam cu traineri și psihologi în cadrul activităților de tip Școala Părinților.
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro