Oferta educațională

Cultivăm măreția printr-o abordare holistică: IQ+EQ+SQ

Credem într-o educație personalizată, care dezvoltă atât dimensiunea cognitivă (IQ), cât și pe cea emoțională (EQ), având mereu în centru dimensiunea spirituală (SQ), esențială în împlinirea vieții noastre. Îi inspirăm pe copii să-și descopere și să-și cultive măreția, să recunoască și să admire frumosul în natură și în oamenii din jur și să observe și să cultive legăturile profunde și sensul în activitățile din viața lor.

Construim o comunitate de învățare

Ne adresăm familiilor care doresc sa fie în parteneriat conștient și activ cu Biserica și cu Grădinița pentru formarea copiilor într-un spirit viu ortodox, într-un mediu în care se simt ocrotiți, înconjurați de atenție și afecțiune și în care sunt încurajați să descopere bucuria jocului și a cunoașterii. Construirea comunității este esențială pentru noi pentru a inspira învățarea atât în rândul copiilor cât și al părinților și profesorilor.

Dezvoltăm caracterul și competențele de viață

Îi pregătim pe copii pentru a răspunde provocărilor societății moderne, încurajându-i să învețe permanent, ajutându-i să-și dezvolte competențe de viață: conștiința de sine, autocontrolul, atenția, reziliența și gândirea critică. La începerea școlii, copiii vor deține cunoștințele și abilitățile necesare și vor fi pregătiți din punct de vedere emoțional pentru schimbările din viața lor.

Program

8:00

Primirea copiilor

08:30

Micul dejun

9:00
 • Întâlnirea de dimineață
 • Jocuri și activități alese de copii care se desfășoară pe centre de interes în sala de grupă (Biblioteca, Construcții, Colțul căsuței/Joc de rol, Ştiințe, Arte)
 • Activități pe domenii experiențiale (activități de educarea limbajului, activități matematice, de cunoașterea mediului, de educație pentru societate, de educație muzicală sau activități artistico-plastice)
 • Limba engleză (de 2 ori pe săptămână)
 • Opționalul de religie (o dată pe săptămână)
 • Jocuri și activități recreative

 

12:30

Încheiere program scurt

12:00

Masa de prânz

12:30

Somnul de după-amiază

15:00
 • Activități de relaxare
 • Jocuri și activități alese de copii
 • Activități de aprofundare și consolidare a activităților din programul de dimineață
16:00

Gustare

16:30

Activități recreative sau organizate pe cluburi(opționale) la solicitarea părinţilor contra cost

18:00

Încheiere program lung

Calendar curent

Pași admitere

Procesul de înscriere pentru fiecare nivel de educație conține aceiași 4 pași:

1

Înscriere online

Înscrie-te !

Formularul online

Vă rugăm să acordați timp pentru completarea formularului de înscriere, pentru a ne putea oferi date corecte și relevante pentru familia dumneavoastră!

Vizita și interviurile cu familia vor fi programate în funcție de data completării Formularului de înscriere.

2

Selecție

Criterii de selecție

Părinți:

 • Capacitatea și disponibilitatea de implicare activă în parteneriatul cu Școala „Varlaam Mitropolitul”, în formarea și dezvoltarea copilului, conform viziunii și valorilor noastre;
 • Deschidere spre învățare.

Copii:

 • Comportament și dezvoltare cognitivă, emoțională și spirituală adecvată vârstei;
 • Vârsta minimă: 2 ani și jumătate.

 

Interviurile pentru anul școlar 2022-2023 vor avea loc în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2022. Acestea se stabilesc în ordinea primirii formularelor, în limita locurilor disponibile.

La selecția pentru interviu, au prioritate familiile ce au deja copii înscriși la Școala „Varlaam Mitropolitul”.

3

Decizie

Admis sau respins

Veți primi un răspuns din partea noastră, admis sau respins, pe e-mail, în termen de maximum două săptămâni.

4

Contract

Taxa de admitere

Taxa de admitere pentru anul 2022-2023 este de 300 lei (părinții cu al doilea copil înscris la Școala Varlaam Mitropolitul beneficiază de o reducere de 50% pentru această taxă).

Pe lângă taxa de admitere, părinții plătesc 200 lei pentru rechizite pentru întreg anul școlar și un avans de 500 lei pentru prima lună de școlarizare.

Această sumă se plătește în maximum două săptămâni de la comunicarea rezultatului, împreună cu semnarea contractului*. 

Întreaga sumă de 1.000 lei pentru înscriere (300 lei taxă de admitere, 200 lei rechizite, 500 lei avans pentru prima lună de școlarizare), respectiv de 700 lei pentru reînscriere (200 lei rechizite, 500 lei avans pentru prima lună de școlarizare, fără taxă de admitere) este nereturnabilă în cazul în care beneficiarii renunță la înscrierea în anul școlar 2022-2023.

*Pentru al doilea copil înscris la Școala Varlaam Mitropolitul, părinții beneficiază de 15% reducere la taxa de
școlarizare anuală.

Taxa de școlarizare anuală

Taxa de școlarizare pentru perioada 01 septembrie 2022 – 30 iunie 2023 este corespunzătoare programului solicitat.

– 12.500 LEI/an pentru programul scurt 8.00 – 12/12.30 (în funcție de ora la care se servește masa de prânz) la care se adaugă opțional contravaloarea mesei (mic dejun și/sau prânz);

– 16.000 LEI/ an pentru programul prelungit 8.00 – 18.00, la care se adaugă obligatoriu contravaloarea mesei (mic dejun, prânz, gustare).

Pentru al doilea copil înscris la Școala Gimnazială Varlaam Mitropolitul, părinții beneficiază de 15% reducere la taxa de școlarizare anuală.

Taxa pentru masă este:

Mic dejun + prânz + gustare = 23 LEI pe zi

Taxa pentru grădinița de vară (01-31 iulie 2022):

313 lei/săptămână pentru programul scurt, la care se adaugă opțional taxa pentru masă;

400 lei/ săptămână pentru programul lung, la care se adaugă obligatoriu taxa pentru masă.

În luna august, grădinița este închisă.

Grădinița de vară

Luni Marți Miercuri Joi Vineri
1.07.2019 - 5.07.2019 „Atenție, se filmează!” Pregătirea aperceptivă: discuții pe tema atelierului, stabilirea agendei de lucru și a obiectivelor „Atenție, se filmează!” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Atenție, se filmează!” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Atenție, se filmează!” Reflecția: consolidare, cooperative learning „Atenție, se filmează!” Celebrare: activitate comună pentru toate grupele
8.07.2019 - 12.07.2019 „Fashion week” Pregătirea aperceptivă: discuții pe tema atelierului, stabilirea agendei de lucru și a obiectivelor „Fashion week” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Fashion week” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Fashion week” Reflecția: consolidare, cooperative learning „Fashion week” Celebrare: activitate comună pentru toate grupele
15.07.2019 - 19.07.2019 „Săptămâna florilor” Pregătirea aperceptivă: discuții pe tema atelierului, stabilirea agendei de lucru și a obiectivelor „Săptămâna florilor” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Săptămâna florilor” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Săptămâna florilor” Reflecția: consolidare, cooperative learning „Săptămâna florilor” Celebrare: activitate comună pentru toate grupele
22.07.2019 - 26.07.2019 „Lumea teatrului” Pregătirea aperceptivă: discuții pe tema atelierului, stabilirea agendei de lucru și a obiectivelor „Lumea teatrului” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Lumea teatrului” Experiența propriu-zisă: activități organizate în grădiniță și în afara ei „Lumea teatrului” Reflecția: consolidare, cooperative learning „Lumea teatrului” Celebrare: activitate comună pentru toate grupele
29.07.2019 - 31.07.2019 Parada pălăriilor trăsnite Parada pălăriilor trăsnite Parada pălăriilor trăsnite

Contact

Scrie-ne un mesaj