Echipa

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

Rog pe Dumnezeu ca aici, la Şcoala Varlaam Mitropolitul să se întâlnească frumos şi autentic dorul părinţilor pentru o educaţie aleasă a copiilor, priceperea unui dascal de seamă şi duhul creştin, adică Familia, Şcoala şi Biserica deopotrivă.

Pr. Hrisostom Rădăşanu, Consilier Învăţământ Arhiepiscopia Iaşilor

Noi nu am avut posibilitatea să mergem la o şcoală ca Şcoala Varlaam Mitropolitul. Voi fi însă foarte mulţumit dacă, peste ani de zile mă voi întâlni cu un absolvent al acesteia care îmi va spune, bucuros şi nostalgic: Şi eu am fost la Şcoala Varlaam.

Maica Siluana Vlad, Centrul de Formare şi Consiliere „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”

Doamne, ajută-ne să învaţăm şi noi şi să învăţăm şi pe copiii noştri meşteşugul bucuriei Tale.

Nadia Tătaru, Director General Radio „Itsy Bitsy”

Sunt mama a doi copii şi de 5 ani conduc un post de radio pentru copii şi părinţi. E important pentru mine ca elevii să meargă la şcoala cu bucurie, să înveţe cu pasiune, să-şi dezvolte potenţialul, să fie ascultaţi şi pregătiţi fiecare în ritmul lui, la standarde înalte. Apreciez şcoala în care parinţii sunt parteneri în educaţie, şcoala în care accentul se pune nu doar pe dezvoltarea minţii, ci şi pe liniştea sufletească şi sănătatea fizică a copiilor. La Şcoala Varlaam Mitropolitul din Iaşi sunt îndeplinite toate aceste condiţii şi nădăjduiesc că va veni vremea când vor exista şcoli că aceasta în fiecare oraş.

Niculina Filat, Profesor

Copiii sunt cea mai de preţ comoară pentru care merită să ne ostenim toată viaţa! A sădi în sufletul copiilor dragostea de Dumnezeu şi de frumos o constituie deosebita lucrare a Şcolii Varlaam Mitropolitul.

Constantin Cucoş, Profesor Universitar

Cine optează pentru această şcoală va găsi aici valori perene, aşezate, curate, inspirate de duhul adevarului, credinţei, frumuseţii. O şcoală în care fiecare se va descoperi pe sine şi, totodată, se va iniţia în tainele lumii acestea şi în ceea ce este dincolo de ea!

Felix Tătaru, Director General GMP Advertising/ Comunicare

Nicolae Iorga spunea: „Nu creştem copiii pentru noi înşine ci pentru ei înşişi. Prin Şcoala Varlaam ne propunem să-i îndrumăm pe părinţi şi pe copii să-şi descopere talanţii şi împreună să-i înmulţim.

Florian Filat, Director Municipalităţi şi Fonduri Europene

Aproape tot timpul am fost un autodidact. Deşi am avut oarecare rezultate, şcoala m-a inspirat şi pregătit pentru viaţă foarte puţin, din păcate. Acum, cu trei copii, m-am implicat în acest proiect al Şcolii Varlaam cu multă dragoste şi nădejde, că şcoala îşi va pregăti azi, copiii pentru lumea de mâine, aşa cum mi-am dorit şi eu să fie la şcoală.

Echipa executivă

Cristina Gheorghe, Director Executiv

Toţi oamenii pe care i-am întâlnit în viaţa mea mi-au lasat ceva din ei şi perspectiva lor: aşa Da şi aşa Nu. Puţini însă mi-au fost Călăuze - care m-au însoţit să îmi găsesc Drumul meu şi să cresc. De aceea, cred că o Şcoala este bună Doar în măsura în care devine o Călăuza în viaţa celor care-i trec pragul.

Andreea Mangalagiu, Director de Marketing si Comunicare, Director Grădiniţa Buna Vestire

Pentru mine, misiunea de educator este aceea de a forma spiritul copilului, de a-l încuraja să crească proaspăt şi liber, de a-i fi călăuză, după cum ne îndemna Noica: „Să-i iei în mână sufletul şi să i-l joci, ca pe un pumn de grâu: are greutate? E bun de sămânţă? Şi să fii, dacă poţi, nu cel care încearcă să mai culeagă ceva, ci ploaia, ploaia aceea de toamna, care nu ştie nimic despre culesuri...”

Petru Dumitriu, Director Administrativ

Mitropolitul Varlaam a avut viziune şi spirit de avangardă răspunzând provocărilor timpului său prin lucrarea de iluminare a conştiinţei neamului românesc. Cred că această Şcoală care astăzi îi poartă numele este un răspuns la nevoile actuale ale lumii in care trăim, un răspuns ca o simfonie a  copiilor, părinţilor, dascălilor şi Bisericii pentru cel mai de preţ câştig: educaţia.

Elena-Iulia Ursache, Director Financiar

„Diferenţa dintre şcoală şi viaţă? În şcoală, înveţi o lecţie, apoi dai un test. În viaţă, ai de dat un test care te învaţă o lecţie" Tom Bodett. Ei bine, aceasta este o şcoală în care atât copii cât şi părinţii învaţă inteligenţa emoţiilor, a sentimentelor şi „meşteşugul bucuriei”,  fiind astfel mai pregatiţi pentru examenele vieţii.

Simona Marinica, Director Școala Primară

„A educa = a provoca = arta provocării.” Acest lucru îl încercăm zi de zi cu elevii noştri: să îi provocăm la joc, la Marele Joc al Vieţii, pentru a forma tineri fericiti şi inteligenţi. Provocaţi de Dr. Augusto Curry, ne străduim să oferim o „educaţie care inspiră emoţia, eliberează inteligenţa şi dezvoltă imaginaţia.”

Anamaria Timofti, Director Gimnaziu, Profesor de Limba și Literatura Română

„Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindește sufletul.” (C. Brâncuși)

O școală este frumoasă numai în măsura în care oglindește sufletul oamenilor care o clădesc. Iar Școala Varlaam Mitropolitul reflectă Frumusețea, Calitatea, Devotamentul și Încrederea pe care mereu le-am căutat în formarea mea ca om și ca profesor.

Îmi doresc ca împreună cu elevii mei, să transform Limba și Literatura Română din Obiectul olimpiadelor, concursurilor și examenelor naționale în Bucuria acestora.

Echipa educațională Școala primară

Simona Marinica, Director Școala Primară

„A educa = a provoca = arta provocării.” Acest lucru îl încercăm zi de zi cu elevii noştri: să îi provocăm la joc, la Marele Joc al Vieţii, pentru a forma tineri fericiti şi inteligenţi. Provocaţi de Dr. Augusto Curry, ne străduim să oferim o „educaţie care inspiră emoţia, eliberează inteligenţa şi dezvoltă imaginaţia.”

Ana Cristina Zamfir, Învăţătoare

“A instrui pe tineri cum se cuvine nu constă în a le vârî în cap mulțime de cuvinte, fraze, expresii, ci a le deschide calea cum să priceapă lucrurile” – John Amos Comenius

Dumnezeu a creat Omul, iar noi, mijlociţi de El, îl pregătim pentru provocările vieţii. În mâinile noastre de educatori stau destinele tinerelor generaţii. Dacă meseria devine pasiune, totul se transformă în Artă, iar viitorii adulţi îşi vor scrie mai uşor paginile vieţii.

Maria Anton, Învățătoare

Educaţia, sub toate aspectele ei, se face pentru o viaţă, nu pentru o zi. Pentru a fi completă, educaţia se realizează printr-o continuă colaborare între cei trei principali "actori" ai procesului educativ: elevi, părinţi şi pedagogi.

Bianca Maria Năstase, Învățătoare

Fiece copil e o persoană. Misiunea mea de dascăl este ca, cerând ajutorul Domnului, să-l determin să descopere în inima și în mintea lui darurile cu care a fost înzestrat și să-i cultiv dorința de a le face roditoare. Mă folosesc, în această grozavă descoperire, de ochii lui, de buzele lui, de gesturile sale, de cuvintele sale, de desene, de felul în care cântă, de felul în care scrie, de modul în care gândește, de felul în care se mișcă, de …el!

Irina Bazon, Învățătoare

Cea mai mare calitate a unui dascăl? Să reuşească să-l înveţe pe un copil cum să înveţe singur.  Să-i inoculeze dorinţa de a descoperi singur, de a se forma permanent, de a prinde drag de cunoaştere, iar tu, dascăl, să fii doar "mediatorul" între "ştiut" şi "necunoscut".

Cea mai mare plăcere din care poate gusta dascălul? Elevul să-l întreacă!

De ce? Pentru că "în orice împrejurare omul educat găseşte o rază calm." (Marin Voiculescu)

Mihaela Studineanu, Trainer Mindlab / Voluntar

Este bine cunoscut interesul copiilor pentru activitatile ludice. In cadrul jocului invatarea devine usoara si placuta in egala masura iar beneficiile sunt multiple. Prin joc dezvoltam fizicul, psihicul, integrarea sociala dar si capacitatea de comunicare.

Maica Sofronia Rădulescu, Profesor de Comunicare şi Dezvoltare personală

Esențialul este invizibil pentru ochi, spune Micul Prinț. Așa că împreună cu Micii mei Prinți, în călătoria spre noi și spre ceilalți învățăm să ne ascultăm inima și să exprimăm ce este în ea. Uneori e dureros să ne privim, dar, toate aceste momente de bucurie și durere, toate aceste poticniri și ridicări de pe cale, toate aceste descoperiri trăite cu Domnul și în lumina Lui, ne ajută să vedem Esențialul.

Rasofora Nectaria Militaru, Profesor de Religie

Pentru copii Dumnezeu înseamnă taină, bunătate, mângâiere, putere, încredere, uimire, minune. Când știu să trăiască toate acestea cu Dumnezeu în experiențele obișnuite ale unei zile, bucuria de viață și motivația lor pentru dezvoltare sunt hrănite continuu și acesta este temeiul educației pe care o oferim.

Renata Marcu, Profesor de Engleză

Copiii sunt precum florile: cu siguranță vor înflori dacă le oferi , pe lângă informatie și încrederea ta însoțită de o sumedenie de zâmbete . La Școala Varlaam cresc copii minunați mai ales pentru că educația minții este completată de "educația inimii". Cred cu tarie că adevarata "educație are scopul de a preschimba "oglinzile" în "ferestre" ..." (Sydney J. Harris)

Echipa educațională Gimnaziu

Anamaria Timofti, Director Gimnaziu, Profesor de Limba și Literatura Română

„Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindește sufletul.” (C. Brâncuși)

O școală este frumoasă numai în măsura în care oglindește sufletul oamenilor care o clădesc. Iar Școala Varlaam Mitropolitul reflectă Frumusețea, Calitatea, Devotamentul și Încrederea pe care mereu le-am căutat în formarea mea ca om și ca profesor.

Îmi doresc ca împreună cu elevii mei, să transform Limba și Literatura Română din Obiectul olimpiadelor, concursurilor și examenelor naționale în Bucuria acestora.

Dorin Fiscutean, Profesor de Geografie

Din creuzetul unor activități interesante și dinamice se naște o atmosferă destinsă, plăcută, vibrantă, în care elevii conștientizează că împreună pot realiza lucruri extraordinare, că au resurse mai multe decât și-ar fi imaginat, că merită să aibă încredere în colegi și că fac parte dintr-o echipă specială.

Adriana Preotu, Profesor de Biologie

Planta are nevoie de apă, căldură, pământ bun şi soare pentru a creşte mare şi pentru a rodi. Copilul este şi el un vlăstar care aici, la Şcoala Varlaam, va avea parte de lumina cunoaşterii, de căldura sufletească a dascălilor şi de apa vie revărsată de Sus.

Maica Sofronia Rădulescu, Profesor de Comunicare şi Dezvoltare personală

Esențialul este invizibil pentru ochi, spune Micul Prinț. Așa că împreună cu Micii mei Prinți, în călătoria spre noi și spre ceilalți învățăm să ne ascultăm inima și să exprimăm ce este în ea. Uneori e dureros să ne privim, dar, toate aceste momente de bucurie și durere, toate aceste poticniri și ridicări de pe cale, toate aceste descoperiri trăite cu Domnul și în lumina Lui, ne ajută să vedem Esențialul.

Rasofora Nectaria Militaru, Profesor de Religie

Pentru copii Dumnezeu înseamnă taină, bunătate, mângâiere, putere, încredere, uimire, minune. Când știu să trăiască toate acestea cu Dumnezeu în experiențele obișnuite ale unei zile, bucuria de viață și motivația lor pentru dezvoltare sunt hrănite continuu și acesta este temeiul educației pe care o oferim.

Simona Popa, Profesor de Educație Muzicală

Cred că muzica este limbajul cel mai simplu prin care ne putem descoperi și prin care îi putem descoperi și pe ceilalți. Îmi doresc, ca aici la Școala Varlaam, prin muzică și împreună cu toată echipa de profesori să luminăm drumul pentru ca fiecare copil să se descopere.

Ioana Măriuţei, prof. Educaţie Plastică

„Și cum totul se desfășoară într-o ordine divină, Școala Varlaam a apărut în scenariul anului 2014, ca o oportunitate perfectă la cerințele prezentului! De ce nu! Provocare!? Acumulare de noi experiențe și cunoștințe!? Oameni noi, într-un peisaj citadin și un spațiu arhitectural, demn de invidiat, îndrumă și iubesc oamenii mici și foarte mici, pentru a deveni suflete mari, printre zâmbete și multă nădejde! Acești oameni promovează în discursul lor, înțelepciunea, răbdarea, disciplina, iubirea și pasiunea, lansând noi traiectorii în domeniile cunoașterii!"

Costel Gologan, prof. Educaţie Tehnologică

Educaţia este o nestemată pe care toţi o primim, pe care o şlefuim şi o înnobilăm prin munca o viaţă întreagă. Cât de mult am înnobilat-o ne-o vor spune doar faptele, creaţiile şi realizările noastre.

Leon Piţu, Profesor de Matematică

Școala Gimnazială Varlaam Mitropolitul este răspunsul la căutările unei educații moderne, de o calitate superioară, centrată pe nevoile elevului, urmărind dezvoltarea inteligențelor multiple și contribuind la formarea personalității acestuia. Astfel aici, studiul matematicii va pune bazele unui mod de a gândi corect, profund și eficient, adaptat cerințelor și provocărilor secolului al XXI-lea.

Lucian Ţurcaş, Profesor de Germană

Experiențele din ultimii ani mi-au întărit convingerea că limba germană este mai ușoară decât alte limbi, mai ales când se pot face asocieri cu limba engleză. Unui chinez, spre exemplu, i-ar fi mai ușor să învețe limba germană decât limba română. Cât despre importanța învățării limbilor străine, vă invit să medităm la cele spuse de Johann Wolfgang von Goethe: ”Cel care nu cunoaște limbi străine, nu știe nimic despre propria lui limbă.”

Daniel Ștefancu, Profesor de Educație Fizică

Educația fizică aduce armonie și echilibru, pasiune și hotărâre, respect și disciplină, dar, nu în ultimul rând, bucurie. Bucuria de a descoperi, de a concura, de a lucra în echipă, de a fi sănătos, dar și bucuria jocului. Întotdeauna îmi propun ca ora mea să-i facă pe copii fericiți, să îndrăgească activitățile fizice, iar celelalte, rezultatele și performanța, vin de la sine!

 

DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro