Grădinița noastră este o grădiniță particulară acreditată de Ministerul Educației din anul 2012, ca nivel preșcolar al Școlii Gimnaziale Varlaam Mitropolitul, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sediul grădiniței este amplasat într-o zonă centrală din Iași, pe strada Costache Negri, nr. 48 lângă Biserica Sf. Sava într-o clădire în care a funcționat în trecut Colegiul Sf. Sava și Școala profesională de fete.
Continuând tradiția acestui lăcaș, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a renovat și modernizat această clădire, în care funcționează grădinița din 2006. Sălile spațioase și luminoase, spațiul de joacă și parcul reflectă imaginea unui loc care respiră siguranţă, bucurie și liniște.
6 săli de clasă foarte spaţioase şi luminoase
Resurse educaționale excelente
1 sală separată pentru cluburi
2 săli de mese unde se serveşte un meniu variat şi sănătos
Spaţiu de joacă în parc
Sediul Şcolii noastre se află într-o zonă centrală şi liniştită din Iaşi. Este înconjurat de un parc dendrologic cu arbori seculari care ne oferă posibilitatea desfăşurării multor activităţi în aer liber.
Clădirea, cunoscută sub numele de Palatul Sturdza, se află în zona Copou, Strada Lascăr Catargi, nr. 33.
Spaţiile din clădire sunt mari, înalte, cu multă lumină naturală şi aerisite oferind posibilitatea de a organiza dotările optime pentru desfăşurarea activităţilor educative.
Palatul a fost construit în stil neoclasic în anul 1850, fiind achiziţionat în 1919, de către principesa Olga Sturdza pentru Societatea Naţională Ortodoxă a Femeilor din România, filiala Iaşi.
Începând cu 1940 în această clădire a fost Liceul Ortodox de Fete. După 1990, aici au funcţionat Studioul Teritorial TVR Iaşi şi Studioul Radio Iaşi.
Sediul școlii noastre se află într-o zonă centrală și liniștită din Iași. Clădirea, cunoscută sub numele de Palatul Sturza, se află în zona Copou, pe str. Lascăr Catargi la nr. 33.
Palatul a fost construit în stil neoclasic în anul 1850, fiind achiziționat în 1919, de către principesa Olga Sturza pentru Societatea Națională Ortodoxă a Femeilor din România, filiala Iași. Din anul 1940, în această clădire și-a desfășurat cursurile Liceul Ortodox de Fete, iar după 1990 aici au funcționat Studioul Teritorial TVR Iași și Studioul Radio Iași.
În anul 2004, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reintrat în posesia Palatului și a inițiat ample lucrări de renovare, cu scopul înființării unei școli de excelență, care să funcționeze pe principii creștine. Prin aceasta, Mitropolia dorește să se implice mai mult în viața socială și să fie mai aproape de nevoile comunității ieșene. La 50 de ani de la desființare, Școala din Palatul Sturza reînvie, ca o bună mărturie a lucrării lui Dumnezeu în istorie.
Viziunea îndrăzneață a Mitropolitului Varlaam, cărturar de seamă al veacului al XVII-lea, de a înființa prima școală superioară din Moldova în 1640, ne-a inspirat în alegerea sa ca îndrumător și ca ocrotitor spiritual al acestei școli.
Gimnaziul Varlaam are săli de clasă spațioase și dotate cu laptop, videoproiector și ecran, care reflectă imaginea unui loc în care copilul tău să se simtă ocrotit și încurajat să pășească pe calea cunoașterii.
Liceul va folosi în anul școlar 2018-2019 etajul proaspăt construit în actuala clădire a Școlii Varlaam, cuprinzând două săli de clase, două spații polivalente pentru activități didactice, un cabinet de muzică și 6 spații pentru activități de învățare individuală. Cabinetele de informatică, de științe, de istorie și geografie vor fi folosite împreună cu elevii de gimnaziu. Din anul școlar 2019-2020 va fi inaugurat noul corp de clădire, dedicat liceului.
Cabinetul de științe este folosit
la orele de biologie, fizică și chimie.
Chromebook-urile elevilor de
liceu constituie o rețea wireless și permit
realizarea orelor de informatică oriunde.
Studioul de tehnologie și creație
va cuprinde, din 2019, dotări IT și
foto-video diverse și performante pentru
experiențe cât mai diverse și de actualitate
Terenul de sport permite desfășurarea
partidelor de fotbal, de baschet,
dar are și un teren de tenis.
Actuala sală de sport
Din 2019 Sala de sport va avea
dimensiuni generoase și va cuprinde și tribune
pentru spectatori
Cafeteria este locul în care elevii
de liceu iau masa.
Din 2019 cafeteria va fi combinată
cu locuri de tip lounge
Sala multifuncțională este folosită
pentru activitățile comune ale elevilor
de la cele două profiluri de liceu.
Sala de clasă pentru anul școlar 2018-2019
Terasa noului corp de clădire va
fi un spațiu în care se vor putea ține activități
didactice și artistice în aer liber.
Din 2019 noul cabinet de muzică
va fi lângă sala de sport care se va putea
transforma în sală de concert.
Cabinetul de educație muzicală
și sală de audiție
Scrie-ne un mesaj