Oferta educațională

Experiență de învățare personalizată

Elevii Liceului Varlaam își aleg nivelul la care vor să parcurgă materiile studiate. Fiecare profil, Filologie și Media și Științe și Antreprenoriat este personalizat prin realizarea unui curriculum cu obiective stabilite împreună cu elevul, profesorii și părinții, precum și prin experiente practice tip internship, proiecte in comunitate.

Mentorat pentru carieră

Fiecare elev are un profesor mentor pe care și-l alege și care coordonează parcursul de învățare personalizat, fiind liantul dintre toți protagoniștii actului educațional. Profesorul mentor ii ghidează pe elevi și urmărește desfășurarea tuturor activităților necesare pentru atingerea obiectivelor stabilite.

Folosirea cu sens a tehnologiei

Infrastructura informatică pentru o învățare modernă și eficientă este formată din Chromebook-urile fiecărui elev și profesor pe care rulează programele Google Suite for Education, suportul de curs pentru fiecare lecție, temele, proiectele, fiind gestionate cu ajutorul Google Classroom.

Calendar curent

Pași admitere

1

Înscriere online

Înscrie-te !

Vă rugăm să acordați timp pentru completarea formularului de înscriere, pentru a ne putea oferi date corecte și relevante pentru familia dumneavoastră!

 

2

Selecție

Criterii de selecție

Interviu:

  • coerenta și argumentarea ideilor și răspunsurilor (gândire critică) (20 puncte)
  • curiozitate și imaginație  (20 puncte)
  • grad de motivație pentru pasiunea prezentată (25 puncte)
  • parteneriat familie-școală (15 puncte)
  • motivația elevului pentru a urma Liceul Varlaam (20 puncte)

Punctajul minim la interviu este 70 de puncte.

Pași de selecție:

  • Începând cu 11 aprilie –  înscrieri online
  • 25 aprilie-25 mai – interviuri pentru admitere liceu: 20 minute – împreună cu familia și 20 minute – prezentarea unei pasiuni, folosind un suport tehnologic (10 minute) și întrebări (10 minute)
  • 26 mai – afișarea punctajelor de la interviu
  • 25 iunie – afișarea rezultatelor la admiterea la Liceul Varlaam
  • Elevii admiși nu se mai înscriu în repartiția computerizată din 9 iulie.
3

Decizie

Pondere 50% și media de la Evaluarea Națională – pondere 50%. La înscriere se optează pentru profilul Filologie și media sau Științe și antreprenoriat sau pentru ambele. Se ocupă cele 15 locuri ale fiecărui profil în ordinea mediilor. Punctajul la interviu se comunică în ziua următoare interviului. Rezultatul final se comunică în ziua ulterioară anunțării rezultatelor finale la Evaluarea Națională.

4

Contract

Taxa anuala: 8280 lei

Masa: 17 lei pe zi.

Taxa de școlarizare se va plăti lunar (690 lei/ lună) , trimestrial  (2070 lei/ trimestru) sau integral cu o reducere de 3% din valoarea ei anuală.

Taxă de admitere: 300 lei

Se achită un avans de 350 lei pentru prima lună de școlarizare. Această sumă se plătește în maximum două săptămâni de la comunicarea rezultatului, împreună cu semnarea contractului. Întreaga sumă este nereturnabilă în cazul în care beneficiarii renunță la înscrierea în anul școlar 2018-2019.

Contact

Scrie-ne un mesaj