Școala Altfel - „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Evenimente

Școala Altfel - „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Marţi, 8 Aprilie 2014

În perioada 7- 11 aprilie 2014 s-au desfășurat activități de tipul  „ŞCOALA ALTFEL” sub tema  „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

S-au desfășurat activități diverse care să le stimuleze copiilor atât creativitatea, responsabilitatea, cât și conștientizarea tradițiilor și a istoriei orașului lor.

Iată activitățile:

  • Funny Art – Teatru de păpuși
  • Turu pietonal al Iașului
  • Terapie prin Teatru – Tu cum te joci
  • Vizită la Palatul Roznovanu
  • Atelier de creație – Țara Minunilor
  • Sunt isteț știu să folosesc banii – curs de Educație Financiară
  • Proiectul călători și călătorii
  • Confecțioanre de produse cu semnificații pascale
  • Mini spectacol surpriză

Copiii s-au întâlnit cu Iulia Cruț (psihoterapeut) și cu Bianca Ioan (actriță) alături de care au aflat cum ne putem juca și în același timp antrena atenția, dicția  prin bucuria jocului ce devine dans. Activitatea s-a numit  „Tu cum TE joci? – terapie prin teatru”. Au vizitat Biblioteca Centrală Județeană și au continuat  cu un tur pietonal.  Miercuri au descoperit secretele din Fabrica de pâine Panifcom, iar mai apoi s-au distrat la atelierul de creație în Țara Minunilor. Aventurile au continuat în descoperirea Palatului Roznoveanu și străbaterea Iașilor la pas.

În cadrul procetului „Călători și călătorii”  elevii au ales câte un călător celebru și au prezenta viața și activitatea acestuia. Modalitatea de prezentare a fost bazată pe crearea unui poster sau afiș care să redea traseul și ideea prezentată.

Turul pietonal din centrul Iașului, a durat 4 ore și a fost străbătut de către elevii clasei a III-a și ai clasei a IV-a, împreună cu prietenii de la Agenția de turism Icar. Activitatea s-a desfășurat pe traseul – Strada Cuza Vodă – B-dul ștefan cel Mare – Palatul Cuturii. Pe timpul acestei drumeții copiii au descoperit că pașii lor sunt călăuziți de istorie – că Iașul este locul de unde a pornit procesul de dezvoltare și modernizare a acestei țări.

O altă activitate atractivă la care s-au implicat copiii a fost proiectul de educație financiară „Sunt isteț, știu să folosesc banii”, activitate dirijată de formatorul Vlad Mihanță. Elevii au avut fișe de lucru, jucării și obiecte de vânzare – cumpărare(bancnote și monede - specimen). Cu aceste materiale ei au lucrat timp de 2 ore, realizând exerciții de vânzare – cumpărare, simulări de  primirea restului și, ceea ce este cel mai important - au răspuns  la întrebări de genu „Ce putem și ce nu putem cumpăra cu bani”. Această  activitate i-a învățat pe copii să fie responsabili când este vorba de bani și, în același timp, a strârnit o idee minunată de înfiițare a unui Club de educație financiară.

Prietenii lui Tweetie de la clasa a IV-a ne-au oferit câteva impresii despre Școala Atfel și le împărtăsim cu voi.

Andrei ne spune că i-a „plăcut turul pietonal al Iașului pentru că am învățat mai multă istprie legată de orașul nostru. Am învățat că statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii a trecut prin Primul Război Mondial și că are 120 de tone.”

Lui Darius  i-a plăcut cel mai mult „terapia prin teatru – Tu cum te joci” pentru că a învățat lucruri noi. „Am învățat că trebuie să fim mai distractivi”

Matei a fost impresionat de Țara Minunilor pentru că „ne-am jucat, am lucrat, am fost liberi. ” Cât despre celelalte actvități, tot Matei ne zice că: „am învățat câteva jocuri la Educație financiară și la Terapia prin teatru. Am aflat noutăți despre primărie și despre Iordache Roznovanu.”

Țara Minunilor i-a copleșit pe voinicii de la clasa a IV-a. Andreea a invățat că „lucrul în echipă este foarte important. Și chiar dacă uneori ni se pare că un lucru este plictisitor, trebuie să avem răbdare că o să apară și lucrurile bune, trebuie să fim optimiști”; „Am învățat că putem recicla lucrurile stricate sau uzate pe care le avem și putem face un tablou superb”.

Săptămâna Școlii Altfel  s-a încheiat cu o zi specială în care cei mici au confecționat produse cu înseme pascale. Roadele zilei „Copiilor - albine” le puteti admira holul școlii sau la expoziția din cadrul Grădiniței Buna Vestire.  

 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro