Comunitate

ERASMUS

Echipa României, din care a făcut parte și echipa Liceului Varlaam, a pornit cu energie și voie bune spre Turcia la sfârșitul lunii martie, pentru proiectul „Youth Empowerment. Changing the world around us”. 

Cele 6 zile de proiect, la care au participat reprezentanți din 6 țări, s-au scurs repede și au fost pline de activități interesante: momente de conectare și socializare, Youthpass, workshop despre fotografie, seară interculturală, excursii, training despre limbajul semnelor, călătorie cu barca, simulare protest ecologic, arta realizării unor scurtmetraje despre discriminare.

 

Credem că proiectele Erasmus+ pot fi incredibil de benefice pentru elevii de liceu, din mai multe puncte de vedere:

 

  1. Schimb cultural

Proiectele Erasmus+ le oferă elevilor posibilitatea de a experimenta culturi diferite și de a înțelege mai bine lumea din jurul lor. Această experiență le poate lărgi perspectivele și îi poate ajuta să își dezvolte competențele interculturale.

 

  1. Învățarea limbilor străine

Proiectele Erasmus+ oferă elevilor o ocazie excelentă de a-și îmbunătăți competențele lingvistice. Atunci când elevii sunt imersați într-un mediu de limbă străină, ei își pot dezvolta competențele lingvistice mult mai rapid decât ar face-o într-o sală de clasă.

 

  1. Dezvoltare personală

Proiectele Erasmus+ îi pot ajuta pe elevi să își dezvolte abilități importante, cum ar fi munca în echipă, rezolvarea problemelor, adaptabilitatea și leadership-ul. Aceste abilități sunt valoroase atât în sala de clasă, cât și în afara ei.

 

  1. Oportunități de relaționare

 Proiectele Erasmus+ le permit elevilor să cunoască persoane noi din țări și medii diferite. Aceste conexiuni pot duce la oportunități valoroase de relaționare care le pot aduce beneficii în viitoarele lor cariere.

 

  1. Admiterea la facultate

 Participarea la un proiect Erasmus+ poate demonstra responsabililor cu admiterea la facultate că un elev este dispus să își asume provocări și este interesat să își lărgească orizonturile. Acest lucru poate fi un plus valoros pentru o cerere de înscriere la facultate.

Contact

Scrie-ne un mesaj