Noutăți

Înapoi la toate articolele

Grădinița Varlaam – Târgul de mărțișoare

Copiii de la Grădinița Varlaam s-au pregătit cum se cuvine pentru luna martie, iar sălile de clasă s-au transformat temporar în ateliere pentru micii meșteri populari și artiști plastici. Fiecare copil a lucrat intens, cu entuziasm, emoție și mai ales cu multă iubire, pentru a realiza mărțișoare cât mai frumoase pentru cei dragi. Întreaga activitate s-a realizat sub îndrumarea doamnelor educatoare și cu ajutorul sprijinului oferit de părinți.

Cei mici și-au dezvoltat creativitatea și spiritul artistic confecționând mărțișoare din: bucăți de lemn, hârtie colorată, paste făinoase, scoici, flori uscate, dopuri de plută, șervețele, coji de nucă și materiale textile. Au decupat, lipit, au folosit tehnica șervețelului, qulling art și au pregătit mărțișoare tot mai diverse:

  • clasice, ce se pot prinde pe reverul hainei;
  • de tip magnet, ce se pot agăța pe frigider sau pe alte suprafețe metalice;
  • de tip mini-tablou, ce se pot expune pe o suprafață plană;
  • de tip felicitare.

Toate creațiile au fost expuse la Târgul de mărțișoare, organizat la Grădinița Varlaam, unde au participat membrii Comunității Varlaam: părinți, bunici, colaboratori și parteneri. Suma adunată a fost donată pentru Organizația Salvați Copiii.

 

Unul dintre cei mai cunoscuți vestitori ai primăverii, mărțișorul sugerează renaștere, puritate și dragoste. Tradiția Mărțișorului are o vechime considerabilă, originea sa fiind identificată în vremea traco-geților. Se spune că persoana care poartă un mărțișor este ferită de rele și îi va merge bine tot anul. Din anul 2017, practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse în Patrimoniul mondial UNESCO, în urma unui demers comun al României, Bulgariei, Macedoniei și Republicii Moldova.

 

martisoare gradi

martisoare

Contact

Scrie-ne un mesaj