Noutăți

Înapoi la toate articolele

Liceenii și Antibiotice Iași

În această perioadă elevii liceului nostru au avut ocazia să interacționeze cu specialiști de la compania farmaceutică Antibiotice Iași – unul din cei mai importanți producători români de medicamente.

Liceenii au avut ocazia să participe la o serie de întâlnirii cu diferite tematici cu scopul de afla mai multe informații atât despre lumea farmaceuticelor, cât și despre Antibiotice Iași.

La prima întâlnire au aflat despre medicamentele generice și dezvoltarea farmaceutică a medicamentelor. În cadrul acestei întâlniri liceeni au avut posibilitatea să afle mai multe despre istoricul companiei, specialiștii prezentând diferite substanțe și produse create de compania Antibiotice.

O altă temă de discuție a fost „Controlul fizico-chimic al medicamentului” în cadrul căreia elevii au făcut diferite experimente, analizând pasta unui pix.

La cea de-a treia întâlnire am aflat despre „Controlul microbiologic al medicamentului”, ceea ce i-a făcut pe elevi mai curioși și mai atenți la mediul în care își desfășoară activitățile. Au învățat cum se face controlul calității unui medicament, care sunt condițiile în care este produs un medicament, precum și normele care trebuie respectate.

La cea mai recentă întâlnire, liceenilor li s-a povestit despre tehnologia obținerii penicilinei G, aceștia făcând experimente pe izolarea lecitinei din gălbenușul de ou.

Suntem recunoscători pentru aceste oportunități de învățare și apreciem aceste parteneriate elevi-companii, ce aduc plus valoare dezvoltării lor.

Contact

Scrie-ne un mesaj