Noutăți

Înapoi la toate articolele

Sfaturi pentru interviul la Liceul Varlaam

 

Alex și Katarina au filmat deja un videoclip în care au povestit despre experiențele lor la interviuri. Îl găsiți atașat și în acest articol. Mai jos, am extras ideile principale.

Înainte de interviu

1. Asigurați-vă că suportul electronic este atractiv din punct de vedere vizual. Dacă alegeți să faceți un PowerPoint este important ca slide-urile să nu fie prea încărcate și ușor de urmărit.

2. Prezentați proiectul familiei sau unui prieten înainte de interviu. În timpul prezentării, asigurați-vă că nu citiți de pe slide-uri, iar dacă o faceți, înseamnă că slide-urile sunt prea încărcate. Rugați publicul să vă pună întrebări și să vă dea feedback. Totodată, îl puteți întreba ce a înțeles, pentru a fi siguri că ați transmis informația clar și concis.

4. Dacă vi se pare greu să vorbiți liber sau că pierdeți firul discursului, vă puteți nota niște idei principale pe un cartonaș peste care să vă uitați în timpul interviului.

3. Citiți din nou criteriile pe care le-ați primit pe mail, țineți cont de toate oportunitățile pe care le oferă școala, alegeți o ținută office și sunteți pregătiți pentru interviu!

În timpul interviului

Fiți sinceri, curioși și veseli. Încercați să oferiți răspunsuri cât mai complexe și să fiți deschiși la provocări. Ne vedem la capătul tunelului!

 

Articol realizat de Atanasia Pântea Moglan

Contact

Scrie-ne un mesaj