Noutăți

Înapoi la toate articolele

Aniversarea Grădiniței Varlaam – 13 ani norocoși

Ca în fiecare an, odată cu Buna Vestire, pe data de 25 martie, am aniversat Ziua Grădiniței Varlaam. Anul acesta s-au împlinit 13 ani de când suntem norocoși și bucuroși să contribuim la formarea viitoarelor generații.

Copiii și întreaga echipă a Grădiniței au avut parte de o săptămână specială, cu un program diferit față de programul normal de la grupă. În rândurile ce urmează, am vrea să vă povestim și vouă ce activități minunate am avut de ziua noastră!
Luni, 25 martie

 

 

Am început săptămâna cu Sfânta Împărtășanie, la Biserica Sf. Sava, vecinii noștri ce ne așteaptă mereu cu mare drag. După acest moment de liniște sufletească și conexiune spirituală, am avut o zi plină de surprize: ne-am adunat cu toții în parcul Grădiniței, am dansat, am cântat și am împărțit multe, multe zâmbete. Doamna Directoare, Andreea Mangalagiu, ne-a transmis gândurile ei bune și ne-a invitat la un fruit bar ce a fost pregătit cu multe atenție și imaginație. Cei mici au fost foarte încântați de cât de atrăgătoare au devenit fructele datorită modului în care au fost aranjate.

Marți și miercuri, 26 – 27 martie

Cele două zile au fost dedicate atelierelor creative: ateliere de gătit și ateliere de grădinărit.

 

Atelier de gătit

Doamna asistentă, Viorica, a pregătit copiilor un atelier de gătit, în care au învățat cum să prepare rapid un desert foarte gustos și sănătos: biluțe cu pudră de roșcove, fructe deshidratate și oleaginoase.

Dacă vreți să încercați, vă lăsăm mai jos și vouă rețeta:

  1. Fructe deshidratate (stafide, goji, merișoare, cireșe, caise, afine, coacăze, prune) – tăiate mărunt – 1 pumn ( fructele se spală cu apă caldă)
  2. Oleaginoase (nuci, caju, migdale) – tăiate mărunt – 1 pumn
  3. 3-4 linguri de fulgi de ovăz
  4. 2 linguri de amestec de semințe (in, chia, susan, cânepă)
  5. 1-2 lingurițe de pudră de roșcove
  6. 3-4 linguri de unt de arahide/ nuci de macadamia, miere, dacă este nevoie.

Se amestecă ingredientele și se formează biluțe, numai bune pentru un răsfăț culinar. Se pot orna cu fulgi de cocos sau pudră de roșcove.

 

 

Atelier de grădinărit

Copiii au plantat în jardiniere panseluțe, bănuți și primule. O atenție specială a fost acordată și suporturilor, căci au fost colorate cu pricepere și îndemânare în nuanțe diverse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 28 martie

Joi am avut o super Petrecere în pijamale. Cei mici și-au adus păturica, pernuța, animăluțul de pluj preferat și s-au aranjat confortabil în spațiile destinate fiecărei grupe. Să nu credeți că a fost cineva somnoros, ci dimpotrivă! Copiii au fost plini de energie și le-a plăcut să fie împreună!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vineri, 29 martie

Echipa educațională a Grădiniței a început cursul de formare, Cooperative Learning, susținut de Simona Marinică. Acesta a continuat și sâmbătă, căci informațiile aferente tematicii alese au necesitat încă o zi pentru asimilare și discuții.

Beneficiile aduse de folosirea metodei Cooperative learning la grupă sunt:

  • relaționare mai puternică;
  • independență;
  • o mai bună înțelegere a unor informații;
  • stimă de sine crescută și empatie.

În timp ce doamnele educatoare au învățat și au mers la curs, copiii s-au bucurat de o zi de vineri petrecută cu familia de acasă.

 

Am avut o săptămână minunată și ne-a plăcut mult la aniversarea Grădiniței. Parcă nu ne vine să credem că au trecut deja 13 ani… Suntem alături de copii și în următorii ani și suntem pregătiți să contribuim semnificativ la pregătirea adulților de mâine!

Contact

Scrie-ne un mesaj