Noutăți

Înapoi la toate articolele

Mobilitate Erasmus în Spania

Sharing our Treasures for a better future a început în anul 2016 și este un proiect pe care școala noastră îl coordonează. Alături de România s-au implicat instituții de învățământ din Italia, Spania, Portugalia, Cipru, Grecia, Polonia și Asociația Super Tineri (Asirys), din Târgu-Frumos.

Proiectul abordează Teoria Inteligențelor Multiple, concept definit de Howard Gardner:

  1. Inteligența Lingvistică;
  2. Inteligența Muzicală/Ritmică;
  3. Inteligența Naturalistă;
  4. Inteligența Logică/Matematică;
  5. Inteligența Spaţială/Vizuală;
  6. Inteligența Kinestetică a corpului,
  7. Inteligența Intrapersonală;
  8. Inteligența Interpersonală;
  9. Inteligența Existențială/Spirituală.

Fiecare elev este unic, are abilitățile și darurile sale, iar misiunea profesorului este de a descoperi măreția copilului și de a-l ajuta să își dezvolte inteligența la care vrea să exceleze, dar și de a asigura un nivel de bază pentru celelalte componente.

Ne propunem să realizăm prin acest proiect o antologie de bune practici, de a învăța și de a aplica metode noi, inovative, care să stimuleze cele 9 zone definite de Teoria Inteligențelor Multiple. Fiecare școală parteneră este specializată pe un tip de inteligență, iar școala noastră se ocupă de componenta spirituală.

În săptămână 15 – 21 octombrie, Sara – Elena Filip și Ștefan – Iulian Galan, elevi în clasa a VI-a, alături de profesorii – Ionela Grunzu, Valentina Filip și Iulian – Dumitru Turculeț au vizitat școala parteneră a proiectului ERASMUS din La Calahorra (Provincia Granada, Spania).

Se spune că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, așa că vă prezentăm activitățile și entuziasmul lor utilizând fotografiile pe care ni le-au trimis.

erasmus-scoala-varlaam-spania-3erasmus-scoala-varlaam-spania-4erasmus-scoala-varlaam-spania-5
erasmus-scoala-varlaam-spania-6

Contact

Scrie-ne un mesaj