Noutăți

Noutăți

Noutăți

Noutăți

Înapoi la toate articolele

PROFESOR LA VARLAAM

Liceul Varlaam este locul unde pasiunea pentru educație capătă sens. Suntem în căutare de colegi care să completeze echipa noastră și care sunt deschiși provocării de a fi profesor la Varlaam. Liceul Varlaam este cadrul perfect pentru performanță, pentru creștere, pentru dezvoltare personală.

 

Dacă dorești să vii în echipa noastră, scrie-ne pe secretariat@scoalavarlaam.ro.

 

Proiectele tale vor găsi susținere în echipa de profesori de la Liceul Varlaam!

Noutăți

Înapoi la toate articolele

Târgul de antreprenoriat

Școala Varlaam Mitropolitul se mândrește cu o comunitate de părinți implicați, generoși, săritori, părinți care fac parte din Clubul Părinților Varlaam.

Clubul este o structură voluntară creată din drag de educație, de proiecte, de experiențe unice pentru copii.

Proiectele propuse de Clubul Părinților Varlaam au ca obiectiv schimbarea de mentalitate, crearea de oportunități, dezvoltarea personală, spirituală și socială a părinților și a copiilor.

 

În fiecare an, Clubul are o listă lungă de proiecte pe care le pune în aplicare în strânsă colaborare cu personalul școlii : „Ziua porților deschise”, „Crăciun în familia Varlaam”, „Târgul de antreprenoriat”, „Ziua familiei”, „Întâlnirea anuală a comunității părinților”. 

Toate aceste proiecte sunt deosebite, încărcate de o emoție aparte și cu oportunități de învățare pentru copii.

 

Cel mai recent proiect a fost „Târgul de antreprenoriat”, având loc pe 30 martie. 

Târgul, desfășurat în curtea însorită a școlii, a avut ca tematică „antreprenoriatul verde”, exemple de upcycling, reciclare și alimentație verde. 

Pregătirile pentru târg au presupus multe ore de lucru, de socializare, de planificare, iar rezultatele au fost pe măsură. 

Obiectivele urmărite au fost:

  • implicarea copiilor într-un proiect de echipă, cu susținerea părinților;
  • conștientizarea în rândul copiilor a noțiunilor de antreprenoriat verde;
  • realizarea unor proiecte cu impact pozitiv asupra mediului.

 

Nu putem reda în cuvinte emoțiile trăite timp de 2 ore pe terenul de sport. Credem că imaginile sunt mult mai relevante pentru mărturia evenimentului.

Noutăți

Înapoi la toate articolele

Turneu de SAH

Sportul, chiar și sportul minții, cum este șahul, atrage în mod aproape magic pasionații. Observându-i pe elevi cum se adună în grupuri, grupulețe, în timpul pauzelor, domnul profesor Emanuel Chelariu a avut inspirația de a organiza un turneu de șah.

 

Turneul a avut loc în incinta Liceului Varlaam, în săptămâna altfel și a adunat 32 de elevi de la gimnaziu și liceu. Competiția a fost serioasă, intensă și a creat elevilor un mediu oficial în care să se bucure de pasiunea lor.

Noutăți

Înapoi la toate articolele

ERASMUS

Echipa României, din care a făcut parte și echipa Liceului Varlaam, a pornit cu energie și voie bune spre Turcia la sfârșitul lunii martie, pentru proiectul „Youth Empowerment. Changing the world around us”. 

Cele 6 zile de proiect, la care au participat reprezentanți din 6 țări, s-au scurs repede și au fost pline de activități interesante: momente de conectare și socializare, Youthpass, workshop despre fotografie, seară interculturală, excursii, training despre limbajul semnelor, călătorie cu barca, simulare protest ecologic, arta realizării unor scurtmetraje despre discriminare.

 

Credem că proiectele Erasmus+ pot fi incredibil de benefice pentru elevii de liceu, din mai multe puncte de vedere:

 

  1. Schimb cultural

Proiectele Erasmus+ le oferă elevilor posibilitatea de a experimenta culturi diferite și de a înțelege mai bine lumea din jurul lor. Această experiență le poate lărgi perspectivele și îi poate ajuta să își dezvolte competențele interculturale.

 

  1. Învățarea limbilor străine

Proiectele Erasmus+ oferă elevilor o ocazie excelentă de a-și îmbunătăți competențele lingvistice. Atunci când elevii sunt imersați într-un mediu de limbă străină, ei își pot dezvolta competențele lingvistice mult mai rapid decât ar face-o într-o sală de clasă.

 

  1. Dezvoltare personală

Proiectele Erasmus+ îi pot ajuta pe elevi să își dezvolte abilități importante, cum ar fi munca în echipă, rezolvarea problemelor, adaptabilitatea și leadership-ul. Aceste abilități sunt valoroase atât în sala de clasă, cât și în afara ei.

 

  1. Oportunități de relaționare

 Proiectele Erasmus+ le permit elevilor să cunoască persoane noi din țări și medii diferite. Aceste conexiuni pot duce la oportunități valoroase de relaționare care le pot aduce beneficii în viitoarele lor cariere.

 

  1. Admiterea la facultate

 Participarea la un proiect Erasmus+ poate demonstra responsabililor cu admiterea la facultate că un elev este dispus să își asume provocări și este interesat să își lărgească orizonturile. Acest lucru poate fi un plus valoros pentru o cerere de înscriere la facultate.

Noutăți

Înapoi la toate articolele

ALUMNI-VARLAAM

ALUMNI-VARLAAM

2022-2023

 

Proiectul Alumni-Varlaam a luat naștere din dorința elevilor de a menține vie legătura dintre generații. Absolvenții care au fost prima dată boboci, au construit de-a lungul anilor relații de prietenie, amintiri, proiecte de lungă durată și au trăit împreună clipe de neuitat.
Experiența primelor teste, simulări și examene au întărit comunitatea elevilor din Școala Varlaam. Ajutorul reciproc, serile de ZOOM sau Google Meet, au dus la o dezvoltare personală unică pe care rar o întâlnești în alte școli.
Prima generație de elevi a fost lansată în viața plină de încercări în vara anului 2022, după examenul de bacalaureat unde ne putem mândri cu rezultate deosebite!

 

Alumni-Varlaam, va uni generație cu generație prin:
-întâlniri anuale;

-proiecte comune;

-conferințe de dezvoltare personală;

-întâlniri: absolvenți-viitori absolvenți;

-excursii de tip: Team Building, atât pe teritoriul României, cât și în afara țării;

 

Ne dorim să ajutăm noile generații prin răspunderea la întrebările unui adolescent curios, precum: “Cum îmi aleg facultate?”, “Cum stabilesc un obiectiv SMART?’’,  “Cum mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat?” , “Care sunt pașii pentru a aplica la o facultate din străinătate?”, etc. 

Credem în generațiile viitoare și în ideile lor strălucite care pot schimba societatea în bine! Alumni-Varlaam va uni viitori: antreprenori, medici, profesori, ingineri, arhitecți, psihologi, etc, într-o singură comunitate.”

 

-Nicolas Țiu

Președinte ALUMNI-VARLAAM

Împreună, ținem generațiile aproape

Educația unește!

Prima întâlnire ALUMNI-VARLAAM de Crăciun:

 

Curs festiv: prima generație 2022:

Noutăți

Înapoi la toate articolele

Valori

Clubul Părinţilor Varlaam este o comunitate de părinți cu drag de educație și cu dorință de implicare activă.
• Flexibilitate
• Deschidere spre învăţare
• Comuniune
• Inovaţie
• Credinţă

Noutăți

Înapoi la toate articolele

Viziune

Clubul Părinţilor Varlaam realizează proiecte care să genereze schimbare în comunitatea românească şi care facilitează accesul părinţilor şi copiilor la oportunităţi de educaţie şi dezvoltare personală, spirituală şi socială prin valorificarea sistemului copil – părinte – şcoală – biserică.

Contact

Scrie-ne un mesaj